mandag 10. mai 2010

Rogaland

Vi hadde en flott tur langs Jæren på fredag, litt seiling, men det vesle som var av vind kom midt i mot, så det ble mest motor. Havet var flatt og vennlig og naturen og landskapet vakkert, så da tåler en noen timers kald vind i fjeset. Etter 8 timer, ca.17.30. klappet vi til kai innerst i Vågen i Stavanger, til en helt annen verden. Her var det sol og lunt og et yrende vårliv. Alle utestedene var stappfulle, vi klarte faktisk ikke å oppdrive en ledig stol, men tuslet i byen og tok en pizza.
Vi sov forbausende godt i alt bråket og våknet til en nydelig dag lørdag. Det var mai:jazz i byen denne uka med konsert på torget kl.12. Vi fikk også med oss en konsert med Solveig Slettahjell lørdag kveld. Det var en opplevelse, hun har en fantastisk stemme og flinke musikere, Slow motion orchestra.
Søndag gikk turen videre inn fjorden til Tau der vi fant en lun plass å legge båten og tok buss videre til Prekestolhytta. Etter 6,5 km klatring i flott fjellterreng var vi på platået på Prekestolen. Fysisk sett ingen stor bragd forsto vi etterhvert, her var en folkevandring av folk i alle aldere, fasonger og nasjonaliteter, men den mektige opplevelsen både av turen og skuet fra toppen, var overveldende uansett.
Vel tilbake i båten, tilsa både klokka og kulingen utenfor moloen at dette var et fint sted å tilbringe natten.
Mandag kastet vi oss ut i nordvesten igjen og prøvde en stopp på øya Hidle (her er det en sjans til å gjenoppfriske Norgesgeografien)der aboreet Flor og Fjære ligger, men her viste det seg at en måtte bestille plass på forhånd (omvisning + 5-retters til kr.800,- pr.stk!!)dessuten åpnet de ikke før til helgen, kanskje like greit.
Vi dro videre til Mosterøy og la oss på brygge til Utstein Kloster hotell, fant fram våre sammenleggbare sykler og tråkket ut til Utstein kloster (ca.2km flat vei). Et utrolig nydelig sted der Harald Hårfagre hadde tilbragt mye tid på 800-tallet! Dette var kun åpent på søndager, så noen omvisning ble det heller ikke her. Vi syklet da utom Fjøløy fyr og tilbake til båten. Etter en frisk tur med haglbyger og kuling i kastene, åpenbarte vakre Skudesneshavn seg som en perle. Da var sola tilbake og gjestehavnen lå der lun og stille innerst i havna. Et sjarmerende sted med mange godbevarte bygninger fra 1800-tallet. Ikke rart stedet ble valgt for filmatisering av Skipper Worse i sin tid. Det var så en ventet å treffe Madam Torvestad i gatene!
En båt med tyskere la seg ved siden av oss. De hadde seilt fra Bergen i dag og hadde våknet med snø på dekk, så nå lengtet de sørover igjen:)

1 kommentar:

  1. Dere utnytter virkelig mulighetene. Solveig Slettahjell, Prekesetolen og Hidle. Dette må vel være slik dere hadde håpet? Får nesten lyst på seilbåt når jeg leser dette.
    Ingar Bie

    SvarSlett