lørdag 7. august 2010

Vi vender for alvor nesa hjemover


01.08. Ny grå og våt dag og jeg (Ellen) våknet med tiltagende smerter i brystet som vi etterhvert skjønte måtte være en ribbenssbrist (de har det visst med å gi seg tilkjenne etter et par-tre dager) som jeg ble påført under sykkelturen på Svanøy 29.07. Da slo jeg etter en klegg som beit på ryggen og klemte da samtidig inn forbremsen med andre hånden (ren refleks), noe som jo måtte ende med knall og fall og full oppskraping på venstre side, men ellers like hele, trodde jeg. Inntil nå, det var rett og slett veldig vondt og gjorde meg lite nyttig som mannskap. Knut fikk god anledning til å vise hvordan han ordner seg alene ombord! Etter noen dager med piller og ro, bedret det seg heldigvis raskt.
Slitne og med lite forventinger igjen når det gjaldt været,satte vi kursen mot Bergen og la oss inn i Vågen som sist. Da var det blitt oppholdsvær og vi fant oss et hyggelig sted der vi inntok en bedre fiskemiddag!!

02.08. Lett skyet vær. Vi seilte ned mot Lysefjorden(Hordaland) og la til ved Buena kai der det gikk skyssbåt over til Lysøya, øya der Ole Bull i 1872 fikk bygget villaen "Alhambra" for penger han fikk for en konsert (her snakker vi om en bergenser med en selvtillit og et ego som langt overgår den gjennomsnittlige bergenser). Vi rakk akkurat siste båten ut til øya og fikk guiden for oss selv! Det var et vakkert sted og en spennende historie. I år er det 200 år siden Ole Bull ble født. Han døde i denne villaen i 1880, 70 år gammel.
Vel tilbake på fastlandet rakk vi også en tur opp for å se på restene etter Lyse kloster der cisterciensermunkene holdt til på 1100-tallet. Klosteret ble dessverre som så mange andre klostere plyndret og ribbet for stein da reformasjonen kom.

03.08. Sol med "nokre regnbyger" er vel egentlig overskriften for værmeldingen denne sommeren. Vi gikk videre innaskjærs ned til Bekkjarvik, et veldig hyggelig, lite sted nordvest for Stord. Her var det et gammelt ærverdig Gjestgiveri og en gammel tønnefabrikk ombygd til et flott hotell. Ellen fikk også ordnet en legesjekk og noe smertestillende for ribbena. Sola trengte seg på og vi hadde en nydelig kveld i cockpiten.Temperaturen begynner å bli veldig bra og egner seg for utekvelder, deilig!
04.08.Fin seiltur i sol og regn til Haugesund og vi la oss ved hotell Maritim som sist. Hyggelig kveld på terrassen til Marit og Arne i Smeasundet der de serverte selvfangete krabber og selvplukkete villbringebær fra hytta!

05.08.Formen og været er bedre. Marit og Arne hyret på som mannskap og vi heiste seil med kurs for Utsira. Fint å ha med kjentfolk som guider utover fjorden.
Vi hadde en behagelig om ikke så rask seiltur utover og la til i Nordrevågen på Utsira. Mellom regnbygene rakk vi både en flott tur til Sørevågen med retur via Austremarka, en nydelig grillet fårefilet som gjestene sto for og en fin kveldstur i Vestremarka ut til Tvillingfyrene. Utsira er landets minste kommune med sine ca.200 innbyggere, et vakkert sted langt ut i havet der det bl.a. er gjort funn av bosettinger fra år 8000 f.Kr.

06.08.I dag slo det til både med vær og vind og vi hadde en flott 6 timers seiltur inn på sydsiden av Karmøy inn til Stavanger der vi la oss til gjestebryggene ved Oljemuseet. En av Knuts mange kontakter fra Rønningen, Geir Olsen med frue, hadde invitert til middag hjemme hos seg på Storhaug, så vi ble hentet med bil og fikk en nydelig servering og en hyggelig kveld før vi tuslet ned igjen til båten over midnatt
07.08. Marit og Arne dro tilbake til Haugesund med Hurtigbåten etter frokost, mens vi ventet på Per Einar som etter ordinasjonen på Tautra i juni nå fungerer som fullverdig kappelan i den katolske kirken i Stavanger.Vi fikk en hyggelig lunsj sammen mellom hans ulike prestegjerninger denne dagen.
Ved 17-tida seilte vi ut til Kvitsøy, ca.10 nautiske mil vest for Stavanger. Nok et nydelig sted bestående av 365 øyer, eget kommunesenter og mange koselige hus og hager, og en ny trafikksentral tegnet av Jarmund og Vigsnes!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar