tirsdag 22. juni 2010

"Gled dere til Helgelandskysten..."


19.06. Regn og vind. Dagens store utflukt gikk til kafe Leopard på Skansen for en gedigen eplekake med is:) Yr "sa" det skulle slutte å regne kl.17 og jammen gjorde det ikke det!! Så vi forlot Sandnessjøen mens "De syv søstre"og resten av Helgelandskysten fortsatt lå i tåka. Så langt har alles: "Gled dere til Helgelandskysten" ligget relativt mange hakk under forventningene, men det må jo bare bety at vi har veldig mye usett og tilgode:)
Etter en ruskete 4 timers seilas (reddet av de 3 siste CD'ene av Mengele Zoo!), la vi til i Onøy havn i Lurøy kommune kl.22. Det var ny liten gjestehavn med vaskemaskin og tørketrommel, yes!!
20.06. Været og vinden sto oss bi og førte oss til øya Lovund, alle Lundefuglers hjemsted. De kommer visst hit en spesiell dag hver vår for å ruge i ura på baksiden av fjellet. I motsetning til Runde, er dette et "stille" fuglefjell. Lundefugl er en rolig rase ( regner med Ole Kristian sier seg enig i dette!)
Lovund er fjell på 623moh og vi tok utfordringen. Adskillig klatring og 2 1/4 time senere ankom vi toppen for straks å bli inntullet i stor tåkedott som spolerte hver mulighet for utsyn! Vi "rappelerte" oss forsiktig ned igjen for dagen derpå å måtte erkjenne at turen hadde satt sine "spor" i våre ikke lenger helt unge kropper.
21.06. En liten sykkeltur bort til Lundeura var passelig på slik en dag. Her observerte vi Lundefuglenes aktivitet før vi tok farvel med øya og satte kurs dit horisonten så lysest ut, nemlig lenger ut i havet mot Træna. Metereologen på Reiseradioen hadde elegant hoppet over hele området fra Bodø til Trøndelg denne dagen, så her gjaldt det følge sin egen nese, noe som langt på vei så ut til å bli en vinner denne dagen, i hvertfall noen timer!
Træna ser i profil ut som en gjeng bautasteiner som er plassert i havet, men vi hadde ingen store behov for å bestige noen av dem! Det var en vakker øy å rusle seg en tur på, men stedets serveringssted, Skysstasjonen, åpnet nok dessverre ikke før til helgen, for som de sa:"Sesongen var kommet litt brått på dem i år":)
Siden regnet og blåste det de neste 24 timene.
22.06.Tross vær og manglende sikt, hadde vi en fin medvindseilas (hvor vi visstnok passerte Polarsirkelen på vår vei i følge innfødte vi snakket med etterpå). Det var tid for litt fiske igjen og etter 2 kast og 5 minutter, hadde Ellen trukket opp 2 pene torsk, men måtte pent hive den ene ut igjen for det ble mer enn vi kunne spise!Dessuten var Klokkergården på Rødøy der vi la til, kjent for sin gode mat og flotte omgivelser, så vi lot oss friste til en fantastisk kveitemiddag på restauranten der.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar