lørdag 24. juli 2010

Det bærer sørover i håp om å finne litt sommer


19.07.Etter vår "drømmekveld" på Strandbaren, våknet vi til nok en våt og grå dag og slike dager kan like gjerne brukes til å "sluke" noen sjømil, så vi fortsatte sørover,forlot Nord-Trøndelag, krysset Frohavet og innseilingen til Trondheim og gikk inn til Knarlagssund ved Hitra. På vei inn begynte motoren å fuske, men vi klarte å få båten inn på en trygg plass i havnen. Knut sjekket de to diselfilterne som viste seg å være fulle av skit, trolig et resultat av fylling på diverse utposter oppover. Det ene filteret hadde vi i reserve, det andre var vi heldig å få kjøpt av en i nabobåten. Men etter flere timer med pumping og lufting, ville motoren fortsatt ikke gå ordentlig. Stemningen var ikke særlig høy da vi la oss den kvelden.
20.07. En ny våt dag, Ellen kjente på motløshet over situasjonen, mens Knut nok en gang prøvde å få motoren i gang etter å ha "sovet på" noen løsninger, men dessverre uten hell. Vi hadde tenkt på mange alternative måter å løse dette på, da karen i nabobåten nok en gang reddet oss(det viste seg at han jobbet med diselmotorer!). Han blåste løs en klump med skit i slangen fra tanken(inn i tanken..) og så gikk motoren som en klokke igjen!!
Lettet og glade satte vi kursen mot Titran, et lite fiskevær utenfor Frøya. I stedet for stopp på "Hopsjødagan" på veien, reddet Ellen middagen ved å dra opp en fin makrell. Titran har Norges høyeste fyr med sine 45 meter. Stedet har også som så mange andre steder, sin bauta over forliste sjømenn. Den ble reist i 1945, 50 år etter den såkalte Titranulykken der 140 fiskere druknet under en overraskende storm i oktober 1899. Etter dette ble det samlet inn penger til den første redningsskøyta i landet og var starten for Redningsselskapet.
Vi var eneste båten på fiskebrygga hos Isak Gaustads Eftf den kvelden. Kveldsturen gikk ut til Stabben fort, rester etter tyskernes utkikkspunkt under krigen.
21.07. Regn og vått, og vi unnet oss kaffe og vafler hos "Kjersti på kafeen" før avreise. Kjersti var en av alle ildsjelene vi møter, Isak's niese fra Oslo som hadde brukt hele våren til å pusse opp den gamle butikken til kafe og hadde åpnet for 3 uker siden, utrolig koselig. Et knutepunkt for både fatboende og sommer- og båtgjester.Vi hadde så en 6 timers tur for motor uten vind, men dessto mere regn,inn til Kristiansund. Denne gangen var det lydboka "Buddhas barn" av Torbjørn Færøyvik som reddet oss. En spennende og grusom bok der vår prøvelser med været bleknet totalt. Været hadde drevet oss sørover i en fart som gjorde at vi øynet muligheten for å nå Jazzfestivalen i Molde, så vi skaffet oss billetter til fredag kveld.
22.07.Regn og vind. Dagen før var det meldt lett bris over Hustadvika, men nå sa Reiseradioen nordøstlig kuling. Vi dro likevel og fikk skikkelig "juling" over Hustadvika. Noen timer med opptil 3 meter høye bølger, stri regn og kuling i kastene.
Vi droppet Bjørnsund og dro rett til Molde etter 7 timer i sjøen. Været lettet og vi fikk hyggelig besøk av Else og Helge (Magnus sine foreldre),før vi gikk ut i jazzbyen og fikk oss litt mat, musikk og stemning.
23.07.Molde badet i sol og hele byen sydet av folk og musikk!! Karl Gunnar kom innom før vi gikk og fikk med oss Paraden og mer musikk i Aleksandraparken sammen med Ann Helen og Sofie. Kaffe på Varden og litt sightseeing i byen ble det også.Rundet av dagen med kveldskonsert i Parken med "Red Hot", en gjeng unge, lovende "lokals".
24.07.Nok en vakker dag. Vi bunkret og hadde en nydelig 3 timers seiltur over til Finnøy, en flott, lun havn med fin blanding av nye og gamle hus. Gratis utlån av sykler til butikken på Harøy (3 km). Det ble turens hittil varmeste og roligste kveld

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar