søndag 30. mai 2010

Fra Nordmøre til Trøndelag


27.05.En formiddag med praktiske gjøremål (klesvask, handling, vask av båt mm) mens vi ventet på at Åse og Ingar skulle komme. Ingar hadde også en niese i byen, Maria med mann og barn, som vi også fikk gleden av å hilse på. Vi ble alle med Ingar (som jobber i Redningsselskapet -RS) ombord og fikk en omvisning i Redningsskøyta Bergen Kreds. Det var en morsom opplevelse. De viste oss bl.a.siste nytt: de åpnet dekket til en liten hurtiggående båt som kunne gå 35 knop og som dermed komme raskere fram enn den store skøyta som "kun" gikk i 25 knop. Den kunne også komme til på steder "Moderskipet" ikke kunne. Snedig:)
Ved 17-tida kastet vi loss og hadde en flott 2 timers seilas ut til fiskeværet Grip rett vest fra Kristiansund. Et nydelig sted, men ingen fastboende lenger, kun feriehus som til gjengjeld var veldig velholdt. Nærmest som et museum på denne tiden før feriegjestene kommer.
28.05. Våknet til en grå morgen, men inntok frokosten ute med utsyn rett til havs.
Vi hadde en spennende og flott tur i leia på utsiden av Smøla, trangt og mye urent farvann ( i følge Losboka burde en ikke gå der uten los..), men kartplotteren og Knut gjør nok en like god jobb tilsammen!! Ved Dyrnes stoppet vi og kastet ut fiskesnøret og i dag var det "Biene" som hadde fiskelykke! Ingar dro opp en torsk på 3,8kg og Åse fikk en liten sei og en liten torsk:)Da var middagen i boks! På nordsiden av Smøla gikk vi inn på Veidholmen, et levende lite fiskevær der Ingar tilfeldigvis traff en kollega fra RS som hadde bodd der i 4mnd. Vi fikk omvisning i et gammelt hus som var flyttet til øya. Virkelig et hus med sjel. Vi avsluttet kvelden på puben på Vaagarbrygga (der vi lå)der vi bl.a. fikk utførlig beskrivelse av øyas spesialitet av stedets vert, nemlig Gammelsaltet sei - saltet sei med blodrann i ryggen!lagt lagvis med salt i tønne, min.3-5 år. "Dessverre" måtte en melde fra 1 døgn i forveien for å få den servert fordi den måtte vannes ut!
29.05.Dette ble en våt, kald og rullete dag, men våre gjester hadde vært lure nok til å ustyre seg med sjøsykeplaster bak øret, så dette gikk overraskende bra. Etter en flott og frisk seilas på utsiden av Frøya, var Mausundvær en rolig og hyggelig havn å finne ly for natten. Etter en rekognosringstur og middag i båten, gikk vi på vertshuset Skårungen for å kjenne litt på MGP-stemningen. Der møtte vi et utrolig trivelig og entusiastisk vertskap som nettopp hadde åpnet stedet som vertshus også for konferanser og overnatting. En av høydarne var da Ellen - "MGP-dronningen" for dem som kjenner henne!!!! vant kveldens konkurrans med 2 rette og et glass vin i premie:)
30.05. Avreise kl.7.30. med kaffe og frokost underveis så Åse og Ingar kunne rekke hurtigbåten fra Brekstad til Trondheim kl.14.35. Fin seiltur med østavær og flatt hav over Frohavet. Etter lunsj vinket vi dem avgårde på båten etter nok en hyggelig helg med gode venner. Det er utrolig rikt å få dele disse flotte opplevelsene med flere.
Brekstad er intet stort sted, men et nytt flott multibygg har de fått (rådhus, bibliotek, hotell, kino, trafikkterminal mmmm). Her fikk vi igjen kontakt med det "fantastiske" Ice-net og fikk ordnet en del før vi drar inn til Trondheim i morgen. En by vi har mange god følelser og minner knyttet til etter 5 år studietid.
2 studerende barn har vi også der for tiden, men midt i eksamens tiden er de litt usikre på om de har særlig mye tid å avse til oss!! Vi får se hva vi kan få til, en middag på by'n kan vel kanskje være et greit lokkemiddel....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar