torsdag 6. mai 2010

Sørlandskysten på 4 dager
Nå har vi hatt 4 flotte dager til sjøs og i dag rundet vi Norges sydligste punkt ved Lindesnes i sol og havblikk. Selv vindmøllene på land sto stille og det er nok ikke så ofte. Skal ikke underslå at temperaturen er relativt lav, 5 grader i morges, men med utallige lag med ull og fleeze, går det forbausende bra. Vi stakk i hvertfall fra snøværet tidligere i uka:)
Mandag gikk turen til Stavern, 50 nautiske, der vi lå longside innerst i havna sammen med en ferge og byen var øde og tom. En ny opplevelse fra det yrende livet som vi vet er der litt senere på sommeren.
Tirsdag våknet vi av nordavinden og stakk av gårde kl.7.30. og red kulingen over Langesundsfjorden og videre utaskjærs til Lyngør. Da løyet det og vi gikk innaskjærs til Arendal, 50 nautiske, der Knut rakk postkontoret og fikk hentet ny kartplotter på postrestante (antakelig et ukjent begrep hvis noen under 30 skulle finne på å lese dette!)Her var det litt mer liv og folk i byen og vi tuslet en handlerunde, men var ennå ikke fristet til å starte utepils-sesongen!
Onsdag morgen tok vi det roligere og dro avgårde ved 10.30-tida.Igjen tillot været at vi gikk utaskjærs, denne gangen til Mandal, 60 nautiske. Med en gjennomsnittsfart på 7-8 knop, tok det sine timer og vi kom til Mandal i 18-tida. Mandal er en søt liten by som du nesten ikke finner selvom du vet den er der. I den innerst kroken på Sjøsanden, åpnebarer det seg en liten åpning som fører inn mot byen. Også her lå vi så og si alene på gjestebryggen. En tur på toppen av Uranienborg hører med her. Her fikk vi ikke kontakt med trådløst nettverk, så bloggen fikk vente en dag til.
Torsdag våknet vi til skvalping i hekken og tok en tidlig start igjen. En kaffekopp i morgensola på vei ut i havet gir en egen start på dagen. Det var flatt hav så langt øye rakk. Vi passerte Lindesnes og tok en liten avstikker inn til Lista ved 12-tida. Sjarmerende lite sted det også. Etter nok en dag med 60 nautiske kom vi til Egersund. Også den ligger godt beskyttet for hav og vær og har en koselig gammel bydel som vi tuslet rundt i, men sjølivet tar på og etter 2 timers middagslur sitter vi nå her og lurer litt på hvordan det vil bli med nattesøvnen.
T

2 kommentarer:

  1. Med denne farten kan dere like greit falle av mot babord og ta en runde rundt de britiske øyer. Alternativet er selvsagt å ta norvest passasjen og hjem via suez. Fortsatt god tur. Hilsen Geir. Bærø idag.

    SvarSlett
  2. Det høres helt fabelaktig ut. Dette minner meg om at vi jo bor i et nydelig land. bare tull at man må til andre siden av kloden for å ha det fint.

    SvarSlett